POLÍTICA DE GALETES

Consideracions prèvies

S’entén per usuari tota persona que navegui pel lloc web essenciesdetuixent.com, d’ara endavant lloc web.

S’entén per editor l’amo del lloc web, que és Essències de Tuixent i figura identificat en l’avís legal.

Les galetes que es fan servir en el navegador de l’usuari s’han instal·lat amb la vostra autorització. Si en cap moment la voleu revocar, ho podeu fer sense cap obstacle visualitzant la secció Desactivació o eliminació de galetes que descriu aquesta política de galetes.

L’editor té llibertat total per a afegir apartats o funcionalitats en el lloc web o per a fer-hi qualssevol canvis que, si s’escau, generin l’ús de noves galetes. S’aconsella, doncs, que l’usuari verifiqui aquesta política de galetes cada vegada que accedeixi al lloc web.

Definició i funció de les galetes

Les galetes són informacions que s’emmagatzemen al navegador de l’usuari d’un lloc web per a consultar l’activitat prèvia que ha tingut i recordar certes dades en visites següents. També poden ser anomenades cookies, web beacons, píxel, bugs o rastrejadors, però a efectes d’aquestes polítiques s’entenen com a galetes.

Habitualment emmagatzemen dades de caràcter tècnic, estadístiques d’ús, personalització de perfils, enllaços a xarxes socials i administració de preferències personals, entre altres funcions, per tal d’adaptar el lloc web a les necessitats i configuracions de l’usuari i millorar l’experiència de la navegació. No acceptar-les pot entorpir el servei que el lloc web ofereix.

No són arxius de virus, correu brossa, troians, cucs, programari espia ni programació publicitària estàtica o emergent (pop-up).

La informació emmagatzemada es refereix al navegador i no a l’usuari, la qual cosa es pot constatar entrant al mateix domini web mitjançant dos navegadors diferents per verificar que en cadascun es poden configurar diferents preferències.

Tipus de galetes segons l’entitat que les gestiona

Les galetes poden ser:

 • Pròpies. Són gestionades per l’editor del lloc web. S’envien a l’equip terminal de l’usuari des d’un equip o domini gestionat pel mateix editor i des d’on es presta el servei sol·licitat per l’usuari.
 • De tercers. Són gestionades per una persona física o jurídica diferent de l’editor.

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers.

Tipus de galetes segons la finalitat

Depenent de la funció que compleixin, les galetes poden ser:

 • Tècniques. Permeten la gestió operativa del lloc web perquè l’usuari hi pugui navegar sense problemes. Poden ajudar a controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a parts d’accés restringit, recordar els elements que integren una comanda, fer el procés de compra d’un producte o servei, gestionar el pagament, controlar el frau, fer la sol·licitud d’inscripció o participació en un esdeveniment, utilitzar elements de seguretat durant la navegació, emmagatzemar continguts per a la difusió de vídeos o so, habilitar continguts dinàmics (per exemple, animació de càrrega d’un text o imatge) o compartir continguts a través xarxes socials, entre moltes altres funcions.
 • De preferències o personalització. Permeten recordar informació perquè l’usuari navegui pel lloc web amb determinades característiques personalitzades, com ara l’idioma, el nombre de resultats que es mostren quan l’usuari fa una cerca, l’aspecte o el contingut del lloc web en funció del tipus de navegador de l’usuari, els colors de fons o la imatge de perfil, entre d’altres.
 • D’anàlisi o mesura. Permeten el seguiment i l’anàlisi del comportament dels usuaris en el lloc web i en altres llocs que siguin propietat del gestor de les galetes, com ara el temps que s’estan en una determinada pàgina o les hores i els dies de més trànsit.
 • De publicitat comportamental. Emmagatzemen informació del comportament dels usuaris obtinguda a partir de l’observació continuada dels seus hàbits de navegació, cosa que permet desenvolupar un perfil específic per a mostrar publicitat rellevant i atractiva per a l’usuari.
 • Publicitàries. Permeten la gestió eficaç dels espais publicitaris del lloc web d’acord amb el contingut editat, la freqüència en què es mostren els anuncis o altres criteris.

Aquest lloc web fa servir galetes tècniques, de personalització, d’anàlisi, de publicitat i de publicitat comportamental.

Algunes galetes poden ser polivalents, és a dir, complir més d’una funció.

Tipus de galetes segons la durada

Segons el temps que romanen activades en l’equip terminal, les galetes poden ser:

 • De sessió. Són galetes dissenyades per a demanar i emmagatzemar dades mentre l’usuari accedeix a una pàgina web. Normalment es fan servir per a emmagatzemar informació que només interessa conservar per a la prestació del servei sol·licitat per l’usuari en una sola ocasió i desapareixen en acabar la sessió, com ara una llista de productes, una selecció determinada de fotografies, etc.
 • Persistents. Són galetes en què les dades continuen emmagatzemades en el terminal durant un període variable, des d’uns quants minuts fins a diversos anys, durant el qual el responsable de la galeta hi pot accedir per tractar-les.

Conseqüències de desactivar les galetes

A tall d’exemple, els possibles efectes de no autoritzar l’ús de galetes són els següents:

 • No es carreguen els productes que s’han escollit a la botiga, la qual cosa impedeix crear una cistella de compra i adquirir els productes.
 • No es pot accedir a l’àrea de client, a l’àrea personal ni a cap àrea que requereixi confirmació
 • No es poden recollir les dades necessàries per a analitzar el lloc web, la qual cosa impedeix a l’editor saber com pot millorar
 • No es pot compartir el contingut del lloc web en xarxes socials (com ara Facebook, Twitter o Instagram, entre d’altres)
 • No es poden fer comentaris al bloc
 • No es pot fer servir cap xarxa social, ja que totes fan servir galetes per a poder oferir el seu servei
 • No es pot mostrar publicitat de tercers, la qual cosa fa disminuir els ingressos a qui faci servir aquesta modalitat
 • Si en determinats llocs de dominis web la navegació no és identificada, es pot considerar que el contingut és contingut brossa

Aquesta llista és merament enunciativa, no limitadora.

Si l’usuari ha eliminat les galetes i vol tornar a navegar per aquest lloc web ha de tornar a acceptar les galetes.

Galetes que fa servir aquest lloc web

Aquest lloc web fa ús de les galetes següents: tècniques, de personalització, d’anàlisi, de publicitat comportamental. La taula següent detalla les galetes que fa servir aquest lloc web, tot i que, per motius d’impossibilitat tècnica, no pot determinar amb precisió les galetes utilitzades per tercers.

Galeta Domini Escriu Descripció Durada
fr .facebook.com Anunci publicitari Facebook configura la galeta per a mostrar anuncis rellevants als usuaris i mesurar i millorar els anuncis. La galeta també rastreja el comportament de l’usuari al web en llocs que tenen píxels de Facebook o complements socials de Facebook. 3 mesos
_Georgia .essenciesdetuixent.com Analítica Aquesta galeta és instal·lada per Google Analytics i es fa servir per a calcular les dades de visitants, sessions i campanyes i fer un seguiment de l’ús del lloc per a l’informe d’anàlisi del lloc. Les galetes emmagatzemen informació de manera anònima i assignen un número generat aleatòriament per a identificar visitants únics. 2 anys
_gid .essenciesdetuixent.com Analítica Aquesta galeta és instal·lada per Google Analytics i es fa servir per a emmagatzemar informació sobre com els visitants fa ús d’un lloc web. També ajuda a crear un informe analític de com funciona el lloc web. Les dades recopilades, incloent-hi el nombre de visitants, la font d’on provenen i les pàgines, es mostren anònimament. 1 dia
PHPSESSID .essenciesdetuixent.com Necessari Aquesta galeta és nativa de les aplicacions PHP. La galeta es fa servir per a emmagatzemar i reconèixer la identificació de sessió única d’un usuari en administrar la sessió de l’usuari al lloc web. És una galeta de sessió i s’elimina quan es tanquen totes les finestres del navegador. Sessió
__cfduid .elfsight.com Necessari La galeta és utilitzada per serveis de cdn, com ara CloudFare, per a identificar clients individuals d’una adreça IP compartida i aplicar configuracions de seguretat per client. No correspon a cap ID d’usuari a l’aplicació web i no emmagatzema cap informació d’identificació personal. 1 mes

Desactivació o eliminació de galetes

En qualsevol moment l’usuari pot exercir el seu dret a negar-se a les galetes i, per tant, les pot desactivar o eliminar, llevat de les que siguin necessàries per al funcionament del lloc web.

L’usuari pot eliminar i/o blocar les galetes per a qualsevol navegació que faci o per a un domini web determinat. Aquesta configuració s’ha de fer en cada navegador. Si solament la fa en un navegador del mateix dispositiu, s’assumeix que en els altres navegadors sí que accepta l’ús de galetes. L’editor no pot dur a terme aquesta acció per l’usuari, que ha d’actuar de manera responsable i particular en cada navegador i/o dispositiu.

Com que cada navegador té diferents configuracions, l’usuari s’ha d’adreçar a la secció d’ajuda de cadascun per veure’n les particularitats. En aquesta secció es fa esment dels més habituals, tenint en compte que hi pot haver variacions amb cada actualització dels navegadors o del sistema operatiu. L’usuari sempre s’ha d’adreçar als manuals d’ús del seu navegador, però es pot guiar amb les orientacions següents:

 • Chrome. Aneu a Menú – Configuració (en Mac: Preferències) – Configuració Avançada – Privadesa. Trieu si configureu les galetes o elimineu les galetes existents. Per a més informació podeu visitar l’ajuda de Chrome. https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=ca
 • Internet Explorer. Aneu a Eines – Opcions d’Internet – Privadesa – Privadesa – Configuració – Opcions avançades. Configureu les preferències. Per a més informació podeu visitar la secció d’ajuda pròpia del navegador https://support.microsoft.com/es-es/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
 • Firefox. Aneu a Menú – Preferències – Privadesa – Mostra galetes. Configureu les preferències. Per a més informació podeu visitar la secció d’ajuda del navegador https://www.mozilla.org/es-ES/privacy/websites/#cookies
 • Safari. Safari – Preferències – Privadesa. Configureu les preferències. Per a més informació podeu visitar l’ajuda d’Apple https://support.apple.com/es-es/guide/safari/sfri11471/mac

Avisos relacionats amb les galetes

L’editor no es fa responsable de les errades tècniques que, si s’escau, l’usuari trobi al lloc web o al seu navegador per manipular de manera errònia la desactivació o eliminació de les galetes. L’usuari ha de verificar la informació sobre la desactivació o eliminació a la secció d’ajuda del navegador que li correspongui. L’usuari assumeix la responsabilitat d’eliminar o desactivar les galetes al seu navegador i assumeix, doncs, les conseqüències que en derivin.

L’usuari es pot comunicar amb l’editor per correu electrònic a info@essenciesdetuixent.com.